Kongress 2022 - Framtiden är vår 
Ombud och kongresskolan
I detta mejl hittar ni länkar för att anmäla ombud, delegationsledare och kongresskola. Distrikten ansvarar för att anmäla detta innan 30 april. Enligt stadgan ska distrikten välja lika många reserver som ombud. När ni har anmält ombuden kommer dom få ett mejl med ett formulär där dom får fylla i kompletterande information. Var noga med att informera ombuden innan ni anmäler dom till kongressen! Distrikten ansvarar för att kongressombuden är medlemmar i Unga Örnar innan dom anmäls. Varje distrikt bör eftersträva att, så långt som det går anmäla ombud som är 18 år eller yngre och eftersträva jämn könsfördelning. Övriga ombud bör som äldst vara 25 år med undantag för Unga Örnars vänner. 
 
OBS! Alla delegationsledare måste lämna in utdrag ur belastningsregistret. Mer information kommer. 
 
ANMÄLA OMBUD OCH DELEGATIONSLEDARE: https://ungaornar.se/cc355o-214lg/ 

INTRESSEANMÄLAN FÖR KONGRESSKOLA: https://ungaornar.se/sgfkndkgsdl-2444-22/
 
Volontär och gäst
I detta mejl hittar ni volontärbeskrivningar och anmälningslänk. Vi står för kost, logi och resor för volontärer. Vi har satt deadline för volontäranmälan till den 15 april.
 
 • Kongressbyrån (vår infodisk) 
  Som volontär i Kongressbyrån ser du till att pricka av alla deltagare samt säkerställa att de får handlingar, goodie-bags och annat fysiskt material. Volontärer i kongressbyrån svarar även på generella frågor. Kongressbyrån ser även till att fikat fungerar bra under pauser. Det är även i kongressbyrån som delegationsledarna hämtar nycklar m.m.
 • Presidiet (de som leder kongressen i kongressalen) 
  Som volontär i presidiet noterar du talartider, köns- och åldersfördelning på de som går upp i talarstolen och har hand om ”begära ordet”-lappar.
 • Kongressmiddag (festen på lördagen) 
  Här söker vi några som hjälper till att hålla lite extra koll. Vi behöver även hjälp att anordna/planera aktiviteter under kvällen.
 • Fotograf/videograf 
  Vi vill såklart dokumentera vår kongress och söker därför en eller flera som vill fotografera och filma vår kongress.
 • Barnaktiviteter 
  På kongressen kommer även yngre barn att vara på plats. De ska såklart också ha möjlighet att ha kul! Som volontär för barnaktiviteter har du ansvar för barnen som skrivs in och ser till att de har kul.
 • Allt i allos
  Allt i allo-volontärer kommer få rycka in där det behövs. Det kan vara att skriva ut handlingar i sista sekund eller att hoppa in som ledare för en lek.
 
Det finns även möjlighet att anmäla intresse för att komma som gäst. Kostnaden för gäster är ca 2000 kr+resekostnad. Vi behöver få intresseanmälan för gäster senast den 30 april. 
 
LÄNK TILL ATT ANMÄLA VOLONTÄRER: https://ungaornar.se/x23-nfff21/
 
LÄNK TILL ATT ANMÄLA GÄSTER: https://ungaornar.se/intresseanmalan-gaster/
 
Första maj 2022
Nu är det även dags att börja planera inför första maj som är arbetarrörelsens viktigaste dag. Vare år demonstrerar vi för ett jämlikt samhälle. Barn utsätts för orättvisor varje dag, både i Sverige och i världen. Det måste få ett slut. 

Allt som skadar Sveriges arbetare, skadade deras barn minst lika mycket. Alla barn ska ha samma möjligheter, oavsett var de bor eller hur mycket pengar deras föräldrar har. 
 
Tips inför första maj är att kontakta de som arrangerar demonstration i er kommunen. Ni kan vara med och hålla i aktiviteter i samband med demonstrationen så som ansiktsmålning, plakatverkstad eller pyssel etc. Har ni möjlighet kan ni även delta i demonstrationståget eller/och hålla i ett tal. 
 
För er som vill dela information om första maj på era sociala medier kan ni dela filmen som förbundet tog fram föregående år. Ladda ned det genom att klicka här!  
 
DODO - Vår framtid 9 april 2022
Vi kommer under DODO konferensen att prata om bland annat kongressen, rikslägret och förste maj med mera. Här kommer ni även få möjlighet att lämna in synpunkter kring en ny folder om distriktsstyrelsearbetet. 
 
Datum: 9 april 2022
Tid: 10:00 - 16:00 (Lunchpaus kommer ingå)
Plats: Digitalt via Teams - Länk skickas ut veckan innan. 
 
 
Värvningstips
 
Bekräftelselistor: 
 • Skriv ut medlemslista med alla medlemmar från 2021.
  • Be alla som vill förnya sitt medlemskap för 2022 genom att sätta en bock för sitt namn.
  • Förnya medlemskapet för de som har bockat för sitt namn.
 • Anordna träffar med styrelsen och ledare där ni ringer medlemmar från 2021 för att förnya deras medlemskap.
 • Låt medlemmar ringa “gamla” medlemmar för att förnya medlemskap och erbjud mat/fika eller pris.
Anställa värvare: 
 • Anställ personal som enbart fokuserar på att värva nya medlemmar genom skolbesök, fler aktiviteter eller kampanjer.
  • Anställningen kan exempelvis vara 25 procent under 5 månader eller timanställning.
 • Kontakta Flaktrim Hani om ni behöver hjälp eller stöd.
Match/Event/aktivitet:
 • Ring/mejla lokala sportlag/evengemang och fråga om möjlighet att ta med medlemmar till en match/event till reducerad pris eller kostnadsfritt.
 • Anordna aktiviteter för endast medlemmar.
 • Anordna aktiviteter för medlemmar där distriktet/avdelningen står för kostnaderna.
 • Bjud in “gamla” och nya medlemmar till bakkväll eller pizzakväll i samband med en planering.
Tävling med pris:
 • Värva en vän och få möjlighet att vinna exempelvis biobiljetter, presentkort på lekland eller bounce med mera.
 
Skolturné
Nedan hittar du nedladdningsbara filer. Du hittar mer information om skolturnén, ett färdigt register med kontaktuppgifter till skolor i samtliga distrikt och ett brev som du kan skicka med i kontakt med skolan. För att boka in distriktsbesök kommer förbundsombudsmannen Flaktrim att kontakta varje distrikt enskilt. Om ni har frågor eller funderingar kring skolturnén hör av er till flaktrim.hani@ungaornar.se
 
 
Information om kansliet
 
 
 
Instagram
Facebook
Twitter
Youtube
LinkedIn

 
 

Läs mer om Unga Örnars hantering av dina personuppgifter här!