Welkom bij de nieuwsbrief ‘nieuwe stijl’ van Yoga Puur Breda!
 
Lieve Yogi, 

Welkom bij de nieuwe, maandelijkse nieuwsbrief van Yoga Puur Breda.

We nemen je graag mee in een maandelijks Puur yoga moment voor jezelf met inspiratie, inzichten en nieuws vanuit de yogaschool.

Deze eerste editie bevat ook nog een klein cadeautje, scroll maar eens verder…
Al langere tijd is de wens er meer inspiratie te kunnen delen vanuit de yogaschool rondom de Yoga filosofie, leefstijl, Ayurveda, spiritualiteit, leven in harmonie met de ritmes van de natuur en alle andere thema’s die gerelateerd zijn aan bewuster leven. 
 
Deze nieuwsbrief mag een Puur Yoga moment voor jezelf zijn, waarbij de energie en inspiratie die je in de yogaschool ervaart ook thuis of onderweg ontvangt.

Vanaf nu ontvang je dan ook maandelijks de nieuwe Yoga Puur nieuwsbrief! De docenten van Yoga Puur nemen je elke maand mee in inspirerende thema's, oefeningen en extra's. Ook blijf je via deze weg op de hoogte van de specials die organiseert worden in en buiten de yogaschool en ander leuk nieuws.

Welkom! 

Scroll snel verder om te lezen over maan energie van dit moment, nieuws van Sanne en een leuke extra - als bedankje, dat jij hier bent. 

P.S. Vind je het leuk deze nieuwsbrief te delen met vrienden of familie, dan kunnen zij zich ook inschrijven via deze link.

Image item
Beweeg mee met de energie van de Maan
 
de nieuwe maan van 27 augustus nodigt je uit om het één en ander op orde te brengen.

laten we ruimte creëeren!
 
Het meebewegen met de energie van de maan kan ervoor zorgen dat je met meer intentie en aandacht voor jezelf jouw dagen, weken en maanden beleefd. Elke maancyclus duurt ongeveer 28 dagen en kent vier fases - de donkere/nieuwe maan (waarbij de maan tussen de zon en de aarde staat, en wij haar dus niet kunnen zien), de wassende/toenemende maan, de volle maan (waarbij de aarde tussen de maan en zon beweegt en we de volledige, ronde maan kunnen waarnemen) en de afnemende maan. 

Elke nieuwe maancyclus brengt nieuwe energie met zich mee, gebaseerd op het sterrenbeeld teken waar de maan zich op dat moment in beweegt. Ook heeft de energie van het seizoen waar we op dat moment in leven hier invloed op, evenals waar jij persoonlijk op dit moment staat in je leven -  en waar jij behoefte aan hebt!

De nieuwe maan van eind augustus, die we afgelopen zaterdag 27 augustus mochten verwelkomen (en waarvan we de energie nog zeker tot aan dinsdag / woensdag zullen voelen), staat in het sterrenbeeld teken van Maagd. 

Ben jij Maagd en binnenkort dus jarig? Dat is geen toeval! Een nieuwe maancyclus luidt ook altijd het seizoen van dat desbetreffende sterrenbeeld teken in. Het kan dus zijn als Maagd dat je je erg thuis voelt in de energie van deze maand, zoals hieronder beschreven. 

De zomervakantie is voorbij, het ‘gewone’ leven staat weer voor de deur, en wellicht heb jij de behoefte om met een frisse blik je agenda te bekijken. Wil je graag de zen-vibes van de vakantie vast te houden? 
Deze nieuwe maan nodigt je uit om je organisatie-skills naar boven te halen, het één en ander op orde te brengen en ruimte te creëeren. 
Ruimte voor nieuwe routines en rituelen. Ruimte om in te voelen waar je je écht goed bij voelt en grenzen te stellen bij al het andere. 

In deze nieuwe maan energie kun je reflecteren op waar jij graag je prioriteiten zou willen bijstellen. Ook kun je een intentie invoelen rondom een nieuw ritueel of routine waar jij je goed bij voelt (misschien een extra yoga les..?). 

Het allerbelangrijkste met het stellen van nieuwe doelen en het creëeren van een nieuwe routine? Het blijven invoelen of deze actie vanuit een gevoel van willen of moeten komt. Rituelen, routines en prioriteiten (zoals momentjes voor jezelf) voelen het beste als ze komen vanuit wat goed voelt en wat je hart je ingeeft. 

Vind je dat lastig? Begin klein. Zet mindful een kopje thee en proef de kruidige smaak heel bewust. Adem een paar keer dieper in en uit als je 's ochtends de deur uit stapt. Ontspan je kaak en gezichtsspieren wanneer je daar aan denkt. 

Een nieuwe routine vol met zelfzorg en aandacht is dichterbij dan je denkt. 

Waar wil jij de prioriteit bij leggen de komende maand(cyclus)? 
 

Dit delen we graag met je
Wat leuk dat je onze nieuwe stijl nieuwsbrief leest!

Als eigenaresse ben ik dankbaar voor jou als lezer en/of cursist bij Yoga Puur.
Eindelijk hebben we de stap weten te zetten om een betekenisvolle, informatieve en vooral leuke nieuwsbrief te maken. Net als in onze Yogalessen, workshops en retreats proberen wij je via deze weg te inspireren om bewuster en meer in verbinding te leven. Nogmaals; fijn dat je er bent!
 
In deze editie van de nieuwsbrief leg ik je graag wat meer uit over Yoga Nidra. En ik heb zelfs speciaal voor jou een korte Yoga Nidra sessie opgenomen! Veel plezier met het beoefenen daarvan. 
 
Liefs,
Sanne 
 

Als bedankje voor jouw mooie energie…
een Yoga Nidra practice voor jou!
Wat is Yoga Nidra?
Yoga Nidra, ook wel de slaap van de Yogi’s, slapeloze slaap en/of bewuste slaap genoemd. Nidra betekent in het Sanskriet ‘slaap’. Ookal noemen we het ‘Yoga’, gaat het hier niet om een fysieke oefening. Het enige fysieke onderdeel binnen de Yoga Nidra is dat je in het begin van de oefening zo’n fijne Yogahouding vindt, dat je hier de hele oefening bewegingsloos in kunt ‘zijn’. Dit is één van de belangrijkste uitgangspunten om de staat van Yoga Nidra te bereiken; bewegingsloos de oefening uitvoeren. Alleen dan kan je de diepere lagen van ontspanning en zijn betreden. 
 
Het kan heel goed dat je deze zin ooit bent tegengekomen: ‘1 uur Yoga Nidra staat gelijk aan 4 uur slaap’. Zelf gebruik ik dit soort uitspraken niet graag, maar ik begrijp wat ze hier mee bedoelen. Het is wetenschappelijk bewezen dat als je in de staat van Yoga Nidra bent, je hersen functioneren op Delta-golven. Deze golven zijn ook te meten als je in je diepe droomloze slaap staat bent; ookwel de meest ontspannen staat waar je je in kunt begeven. Omdat je tijdens deze staat tegelijkertijd ‘wakker’ bent, geeft een diep helend effect op alle lagen van ons zijn. Maar ‘ontspanning’ hoeft niet de enige reden zijn om Yoga Nidra te beoefenen -want hoe vaker je het beoefent, hoe meer je zult merken dat het ook een positieve invloed heeft op je spirituele groei, lichamelijke en emotionele welzijn. 

 
Wat doe je nu precies tijdens een Yoga Nidra? 
Je start dus met het vinden van een comfortabele houding, meestal op de rug. Vanaf dat moment begeleidt de docent of een opname je met systematische oefeningen die je uitvoert op het niveau van luisteren en voelen. In een authentieke Yoga Nidra volg je altijd een bepaalde volgorde; begin ontspanning, Sankalpa, rotatie van bewustzijn, adem oefening met het bewustzijn, visualiseren, Sankalpa en het veilig afsluiten van de oefening. Hoe korter de Yoga Nidra oefening, hoe minder onderdelen dat je beoefent. Iedere oefening en lengte van de oefening kan je weer een nieuwe ervaring geven. 
En niets is beter of slechter - zoals je wellicht vaker ervaart in de Yoga. 

Nieuwsgierig geworden? 
Er staat een speciale opgenomen Yoga Nidra voor je klaar, als bedankje dat je hier bent, voor jezelf en met ons: 

Behoefte aan meer Yoga Nidra? 

In het lesrooster vanaf september kun je maar liefst DRIE keer per week Yoga Nidra beoefenen! Op maandagavond, woensdagavond en zondagochtend is Yoga Nidra nu vast onderdeel van de Yin Yoga les. Dompel je onder in de ontspanning en ervaar wat het is om dichter bij jezelf te komen op fysiek en emotioneel niveau. Je bent van harte welkom!

Hieronder staat het nieuwe lesrooster en kun je een (extra) les inboeken.
 
P.S. Denk je dat iemand anders in jouw omgeving ook van deze Yoga Nidra practice zou kunnen genieten? 
Als zij deze link gebruiken, krijgen ze 'm meteen in hun inbox!

Op de agenda
 
 

Lesrooster
Image item
Zoals je misschien opmerkt hebben sommige lessen een nieuwe benaming. Inhoudelijk betekent dit weinig verandering - de lesnaam past nu beter bij de yogavorm die al gegeven werd.

 
Wat vond je van deze eerste nieuwsbrief ‘nieuwe stijl’? Laat het ons zeker weten! 

Tot volgende maand voor meer inspiratie, gronding en inzichten. 

Liefs, 
Ellis, Kiki, Laura, Leneth & Sanne
Yoga Puur Breda

P.S…..
volg je ons al op Instagram?
Image item
 

 
Instagram
Facebook
Youtube
Pinterest