Image item
 
 
NAs nyhetsbrev Mars-April 2023
 
Image item
The Chasers © Trond Braaten 
 
Vi har tidligere varslet at penger var på vei til medlemmer og øvrige rettighetshavere. NA har i samarbeide med Creo og Gramart utbetalt Norwaco midler for bruk som faller inn under arkiv sektoren.
Det er gledelig å melde at hele 10,7 millioner kroner har blitt fordelt til 836 rettighetshavere. De som har fått penger har blitt varslet og fått penger på konto.
 
Pengene er din andel av midler fra arkiv sektoren i Norwaco for årene 2014-2019. Dette er penger fra TV sendinger sendt for første gang før 1997. Gramo har gjort utbetalingen på oppdrag fra artistorganisasjonene og dette er et samarbeide vi vil fortsette med.
 
 
Bilde: -I motsetning til nevnte suksessfulle forhandlinger, så ser det ut til at ‘The Chasers’ reunion lar vente på seg…..
 
  
 
Image item
NA har gjort en eksklusiv medlemsavtale med Søderberg & Partners for Kunstnerforsikringen - en rekke forsikringsordninger for kunstnerorganisasjoner sammen, med svært fordelaktige priser - OG - det kanskje aller viktigste ; det virker. Dessuten er behandlingstiden  meget rask. Det kan NA undertegne på.
 
 
  
 
Er du ikke medlem, har vært medlem og vil bli medlem
 
 
Bjørn ‘Krisa’ Kristiansen  © Trond Braaten 
 
Image item
 
𝐔𝐧𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐚𝐥 𝐨𝐠 𝐓𝐢𝐝𝐚𝐥 𝐯𝐢𝐥 𝐟𝐨𝐫𝐚𝐧𝐝𝐫𝐞 𝐬𝐭𝐫𝐞𝐚𝐦𝐢𝐧𝐠ø𝐤𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢𝐞𝐧.
 
Forrige måned kunngjorde Universal-sjef sir Lucian Grainge at han anser dagens strømmeodell mht. betaling til artister for ikke å fungere.
Og han sa at den økonomiske modellen må bli utviklet som en del av "bransjens neste store skifte."
Nå har UMG inngått et samarbeid med (det tidligere norske) Tidal "for å utforske den nye økonomiske modellen for streaming."
31. Januar kunngjorde de to musikk-gigantene, (hvor Tidal nå er eid av teknologikongleomeratet Block inc,), at deres nye prosjekt for streamingutbetaling er igang.
 
 
Image item
 
NA skrev tidligere om Frode Holm (70) som tilfedligvis hadde havnet på toppen av Spotify Viral 50 med sin låt fra 1981; 'Fotspor.'
Der var det ungdommer som hadde satt igang spredningen av Frode musikk.
 
Men Stine Helland, digital marketing manager hos Warner Music Norway, sier av erfaring at artistene selv, eller deres medarbeidere, må ta aktive grep for å nå ut til publikumet via og på den raskt voksende musikk-platformen.– For at den skal være så god som mulig må man kunne svare på hva man vil kommunisere og hvem man vil nå ut til. Altså, hvilke målgrupper artisten ønsker å nå med musikken sin," sier Helland. "Det er viktig å ha en strategi som ligger til bunn for alt man gjør i sosiale medier. Hvem er de? Hvilke sosiale medier bruker de?
 
 
Image item
 
For de som har sittet på gjerdet:
Image item
 
 
Mustafa Hasan
Jeg har, som kanskje mange vet, hatt en årelang kamp mot staten, derfor har det vært deilig å finne et sted hvor jeg kan rådføre meg innenfor musikkfeltet. Siden jeg naturligvis trenger det, har Atle og Reidar hos NA rådført meg profesjonelt og de gir alltid det lille ekstra for at jeg skal kunne gå videre i avtaler ved konserter eller lignende. Det har vært en ære å ha dem som mentorer.
 
vi sees backstage!
Hilsen oss i 
Følg oss på Web - Facebook - Instagram
Facebook
Instagram
 
Image item