Praktijk voor Positieve psychologie
Nieuws & Inzicht| 2024-01
 
Een Nieuw Jaar | Een Nieuw Begin
 
Heej hallo! 
 
Welkom bij de eerste Nieuws & Inzicht van dit jaar.
 
Heel leuk je (weer) te begroeten!
 
Het jaar is fris begonnen en ik wil graag een moment nemen om terug te kijken op het afgelopen jaar en met enthousiasme vooruit kijken naar wat komen gaat.
  
Reflectie op 2023: Een Persoonlijke en Professionele Transformatie
Dit afgelopen jaar is voor mij een tijd van transformatie geweest, zowel persoonlijk als professioneel. Naast dat ik in mei 50 ben geworden :), kwam ik in aanraking met de drie principes van Sydney Banks.
 
Deze principes leidden naar een dieper begrip van hoe onze levenservaring van moment tot moment tot stand komt. De eenvoudige omschrijving vervat in drie principes gaven een nieuwe dimensie aan mijn kijk op het leven. Ze brachten helderheid in de ogenschijnlijke complexiteit van menselijke ervaringen.
Op persoonlijk vlak betekende dit een innerlijke transformatie. Het besef kwam dat mijn gedachten de lens vormen waardoor ik de wereld zie.  Ik ervaar in het algemeen meer lichtheid, minder stress, meer focus en helderheid. Op professioneel vlak heb ik deze inzichten steeds meer geintegreerd in mijn bestaande manier van werken, en merk ik de bijzondere ontwikkelingen die mijn cliënten doormaken. Ze ervaren bijvoorbeeld diepere innerlijke rust, een groter bewustzijn van hun gedachten en emoties, en een verhoogd gevoel van veerkracht. De eenvoudige maar krachtige principes vormen een ‘gids’ voor persoonlijke transformatie, waarbij cliënten hun eigen kracht en capaciteiten ontdekken. 
 
Een hoogtepunt in mijn verdieping van inzichten was mijn deelname aan het VIVA event (www.thevivaevent.com) in Spanje, waar ik de kans kreeg om te luisteren naar boeiende sprekers die hun inzichten deelden over de drie principes.
Daarnaast heb ik veel andere gepassioneerde 3P-facilitators ontmoet, wat resulteerde in verrijkende gesprekken en het delen van ervaringen. Een hele fijne intervisiegroep is hieruit ontstaan. 
 
Nieuwe Focus: Holistische en Geintegreerde benadering
In mijn praktijk staat nu een geïntegreerde benadering centraal, waarbij de drie principes als verbindende schakel fungeren tussen EFT, ACT, Mindfulness en Positieve Psychologie. Met deze holistische aanpak kan ik op maat gemaakte begeleiding bieden die ik steeds weer af kan stemmen op de unieke behoeften van iedere client en koppel.
Ik kijk ernaar uit om eventueel ook samen met jou te verkennen hoe deze geïntegreerde benadering jouw persoonlijke groei en welzijn kan ondersteunen.
Je kunt mijn website bekijken voor meer informatie en achtergronden.
 
Uitbreiding van aanbod: online aanbod individueel en relaties
Een van de veranderingen in mijn praktijk voor het komende jaar is de uitbreiding naar meer online diensten. Ik wil tegemoetkomen aan de behoeften van een ieder die op zoek is naar professionele ondersteuning, ongeacht de locatie. Of je nu individuele begeleiding zoekt of samen met je partner aan de slag wilt, het wordt nu mogelijk om dit te doen vanuit de comfortabele omgeving van je eigen huis. Ik ben hiermee nog druk bezig, en zodra hier concreet nieuw aanbod is, zal ik daar nieuws over naar buiten brengen. 
Je blijft overigens natuurlijk ook altijd gewoon welkom in mijn praktijk voor ‘live’ gesprekken, sessies en wellicht in de toekomst een training.
 
Contemplatie en Vooruitzichten: Dankbaarheid & Groei
Als ik terugkijk op de betekenisvolle gebeurtenissen en inzichten van 2023, voel ik dankbaarheid naar alle ‘medereizigers’ op dit pad, de mensen, clienten en collega's die mij hun vertrouwen hebben gegeven en deel hebben uitmaakten van deze ontwikkelingen. Voor het komende jaar zie ik ernaar uit om nieuwe verbindingen te leggen en bestaande te verdiepen. Samen met toekomstige clienten en collega's wil ik faciliteren dat groei & veerkracht ontwikkelen en het potentieel dat in ieder van ons aanwezig is, ontvouwen wordt.
 
Toegift: Podcast 
Mocht je het op prijs stellen, dan wijs ik je nog graag op de podcast te beluisteren via mijn site (www.praktijkvoorpositievepsychologie.nl).  Een paar maanden geleden werd ik door mijn goede vriendin en collega Brenda Boele (www.mori-academy.nl) geïnterviewd over mijn persoonlijke ontdekkingsreis met de drie principes.
 
Wat onder andere wordt besproken:
  • Inzichten over hoe onze levenservaring van moment tot moment tot stand komt.
  • Persoonlijke anekdotes en ervaringen die mijn begrip van de drie principes hebben gevormd.
  • Hoe ik deze inzichten integreer in mijn werk als psycholoog en relatietherapeut.
  • Praktische toepassingen van de drie principes in het dagelijks leven.
     
Ik hoor graag van je!
Of je nu een (oud)-cliënt, een collega, of andere goede bekende bent,  ik nodig je van harte uit om te reageren. Ik vind het oprecht leuk van je te horen hoe het nu met je gaat!
 
Een fris, nieuw begin!!!
Zo aan de start van het nieuwe jaar wens ik je een jaar vol ontdekkingen, inzicht en het volgen van je natuurlijke levensstroom. Dat 2024 vervuld mag zijn met inzicht, groei, positieve veranderingen en momenten van verbondenheid.
 
Een inspirerend jaar gewenst!
 
Warme groet,
Bregje Taalman
 
info@praktijkvoorpositievepsychologie.nl
www.praktijkvoorpositievepsychologie.nl
 
 
Bregje Taalman
 
Instagram
LinkedIn