Vi er glade for offisielt å ha fått med oss Rolf Erik Johansen på laget. Rolf Erik er en svært driftig, allsidig og ikke minst hyggelig kar. Han har allerede bistått NA i flere situasjoner. Rolf Erik har tidligere vært leder av Oslo forliksråd, lønningssjef i McDonalds, og ikke minst ‘founder’ og styremedlen i AAP Aksjonen, en aksjonsgruppe som idag teller mer enn 2000 medlemmer. I tilegg er Rolf Erik litt av en trollmann på data- og styresystemer, websider og mailingsystemer. Han overtar som regnskapsansvarlig for NA 1. januar 2024, og i noen andre roller. Dette er akkurat en slik fyr som vi har sett etter i lang tid. Velkommen på skuta Rolf Erik!
Vi ønsker å høre fra deg! Det er alltid spennende å høre hva medlemmene holder på med. Turné, gigs, reise, studier/fordypelser, komponering, innspilling, releaser, ting du burde ha gjort, morsomme møter, sikkert masse annet også. Hvis du ønsker å dele, så si ifra, så kan vi ta en prat, og ‘rapporten’ vil bli publisert bla. på våre Facebok sider, med opptil 50 000 lesere i måneden, og de andre mediene vi publiserer i. Det blir også en videocast/podcast hvor vi kan gjøre dette til et intevju.
Mye pågår bak dørene hos de store plateselskapene for tiden. For 20 år siden sa de nei til streaming- og download teknologien som tech-geeks kom å presenterte og ville selge.
Idag er lablene urolige for sin kontroll igjen, samtidig som de ikke vil gjøre feil nok en gang.
Washington, Oslo, mfl. forbereder nye høringer og lover for å beskytte rettigheter. Blier det copyright på ansikter, musikere og sangere? You bet. Kanskje.
Men bottom line er at det allerede er utrolig spennende å jobbe med. Og gir helt nye idéer og input som artister alltid trenger for å bli inspirert.
𝘓𝘺𝘰𝘳 𝘊𝘰𝘩𝘦𝘯 er rap-mogulen, Def Jam label-sjef, og manager som gjorde Method Man, Jay-Z, DMX, Ja Rule, Ludacris, Run-DMC, LL Col J og the Beastie Boys kjente og rike. Youtube ansatte Cohen da de fikk 'heat' for ikke å bry seg særlig om artister. En slags bransje-legitimisering for youtube og rn som kunne styre Youtube Music. Youtube vil ikke tråkke plateselskapene på tærne. Samtidig er de selv et mektig teknologiselskap som har mer penger enn lablene til skaffe seg de beste AI utviklerne.
Her kan du høre og se hva Lyor har å si om den nye teknologien
Selskapet Hipgnosis, som har kjøpt opp kataloger fra bla. Leonard Cohen og Justin Timberlake, klarer ikke lenger å utbetale utbytte til sine investorer og ser at aksjene deres stuper.
I den seneste tiden, og spesielt de siste 2 årene, har vi opplevd en trend som ennå ikke har nådd norskekysten, dvs. salg av større musikk-kataloger fra kjente artister eller produsenter som har hatt/har en stor produksjon av hits. Til sinnsyke summer i cash. Det være seg alle 'immaterielle rettigheter', i tillegg muligens masterrettigheter, og til slutt gjerne kombinert med en mulig avtale med artisten om en splitt - eller buyout, av fremtidige produksjoner/materiale.
Denne (rett-) saken er viktig ift. ‘nåtidens dagsorden’ for norske rettighetshavere.
Først noen spørsmål: var det nok penger inntjent for at denne rettssaken skulle/skal lønne seg? Ift. ‘prinsipp’, har man sjekket gjeldene statutter fra tidligere internasjonale avgjørelser i lignende situasjoner, også med større prosjekter, der store penger stod på spill? ‘Produsent’-ordet forvirrer uanset, med både å dekke master-rettigheter og musikkprodusent. Kanskje det bør byttes ut.
NA er jo først og fremst en utøver-organisasjon, og tar så langt ikke stilling i disse rettigehtsspørsmålene. Men man burde muligens i fremtiden (bla./feks. ) benytte seg av rettighets-appen Session, som Sisac-president og ABBA-founder Bjørn Ulveaus har initiert og delvis selv har finansiert. Nettop han er opptatt av, og ønsker å løse slike tilfeller.