Image item
 
NAs nyhetsbrev Julen 2023
 
Image item
 
 
Image item
Den heldige vinneren av Norsk Artistforbund's Giveaway av en  Universal Audio Volt 476 P audio interface heter Salvador Molina Zavala og bor i Farsund.
Han ble valgt ut av trukket ut av Siri Martinsen, dvs/ ordførær'n i Fredrikstad.   
 
 
Image item
Rolf Erik Johansen
Bilde: privat
Vi er glade for offisielt å ha fått med oss Rolf Erik Johansen på laget. Rolf Erik er en svært driftig, allsidig og ikke minst hyggelig kar. Han har allerede bistått NA i flere situasjoner. Rolf Erik har tidligere vært leder av Oslo forliksråd, lønningssjef i McDonalds, og ikke minst ‘founder’ og styremedlen i AAP Aksjonen, en aksjonsgruppe som idag teller mer enn 2000 medlemmer. I tilegg er Rolf Erik litt av en trollmann på data- og styresystemer, websider og mailingsystemer. Han overtar som regnskapsansvarlig for NA 1. januar 2024, og i noen andre roller. Dette er akkurat en slik fyr som vi har sett etter i lang tid. Velkommen på skuta Rolf Erik!
 
 
Bruce Swedien og Tond Braaten
Bilder: © Trond Braaten
Image item
 
Image item
Rey Larsen, singer/songwriter og NA medlem.
Vi ønsker å høre fra deg! Det er alltid spennende å høre hva medlemmene holder på med. Turné, gigs, reise, studier/fordypelser, komponering, innspilling, releaser, ting du burde ha gjort, morsomme møter, sikkert masse annet også. Hvis du ønsker å dele, så si ifra, så kan vi ta en prat, og ‘rapporten’ vil bli publisert bla. på våre Facebok sider, med opptil 50 000 lesere i måneden, og de andre mediene vi publiserer i. Det blir også en videocast/podcast hvor vi kan gjøre dette til et intevju.
 
Image item
Lyor Cohen, musikksjef hos Google Music
Promo bilde, Alphabet
Mye pågår bak dørene hos de store plateselskapene for tiden. For 20 år siden sa de nei til streaming- og download teknologien som tech-geeks kom å presenterte og ville selge. 

Idag er lablene urolige for sin kontroll igjen, samtidig som de ikke vil gjøre feil nok en gang. 

Washington, Oslo, mfl. forbereder nye høringer og lover for å beskytte rettigheter.
Blier det copyright på ansikter, musikere og sangere? You bet. Kanskje.

Men bottom line er at det allerede er utrolig spennende å jobbe med. Og gir helt nye idéer og input som artister alltid trenger for å bli inspirert.

𝘓𝘺𝘰𝘳 𝘊𝘰𝘩𝘦𝘯 er rap-mogulen, Def Jam label-sjef, og manager som gjorde  Method Man, Jay-Z, DMX, Ja Rule, Ludacris, Run-DMC, LL Col J og the Beastie Boys kjente og rike.
Youtube ansatte Cohen da de fikk 'heat' for ikke  å bry seg særlig om artister. En slags bransje-legitimisering for youtube og rn som kunne styre Youtube Music. Youtube vil ikke tråkke plateselskapene på tærne. Samtidig er de selv et mektig teknologiselskap som har mer penger enn lablene til skaffe seg de beste AI utviklerne. 

Her kan du høre og se hva Lyor har å si om den nye teknologien
 
 
Image item
Merck Mercuriadis                                                                             Nile Rodgers
Foto: Wikipedia
Selskapet Hipgnosis, som har kjøpt opp kataloger fra bla. Leonard Cohen og Justin Timberlake, klarer ikke lenger å utbetale utbytte til sine investorer og ser at aksjene deres stuper.

I den seneste tiden, og spesielt de siste 2 årene, har vi opplevd en trend som ennå ikke har nådd norskekysten, dvs. salg av større musikk-kataloger fra kjente artister eller produsenter som har hatt/har en stor produksjon av hits. Til sinnsyke summer i cash.
Det være seg alle 'immaterielle rettigheter', i tillegg muligens masterrettigheter, og til slutt gjerne kombinert med en mulig avtale med artisten om en splitt - eller buyout, av fremtidige produksjoner/materiale. 
 
 
 
Ved den siste partilederdebatten i September var det mange fine ordvekslinger. 

Det merkverdige var at det ikke ble nevnt ETT - 1 ord om kultur og musikk.

Dette viser jo den inngrodde indoktrineringen og ukulturen i Norge. På topp plan. 

Når det virkelig gjaldt å vise sitt viktigste kort før valget, ja da er det fast jobb (kombinert med å være rockestjerne i weekenden) , skole, kjernefamilien, helsetjenester, eldreomsorg, skatt, strøm, lønn, innvandring og distriktsnorge som gjelder. Og litt mer.

Det er viktig. Men viktigst for oss er kultur og musikk. Hvorfor kommer det temaet dagen derpå - dvs. når partiene skal inngå forlik for å kunne ta makta. Eller etter en uke. Eller ennå senere, når de folkevalgte har slått på radioen i bilen og blir minnet på musikken - som de har i øret når de holder på med noe annet. 

Jeg traff en stortingspolitiker her om dagen (skal ikke si hvilket parti) og fortalte at jeg hadde jazz-røtter. "Å ja, det er min absolutte favorittmusikk," sa han. - "jeg har den stadig på i bakgrunnen når jeg trener."

Med denne generelle holdningen er det derfor viktig å være medlem av Norsk Artistforbund. Det er ikke lett å komme inn i koridorene på Stortinget, og det er musikk ORG'er som mottar og har 50 ganger ganger mer kroner enn det Norsk Artistforbund har som ikke slipper til. 

Men NA styres, til motsetning til andre foreningers advokater på millionlønn, av musikere og artister som vet hva vi trenger. Og hva vi vil. Vi går alternative veier for å nå målet. Og rett på sak.

..Sommeren klorer seg fortsatt fast i September(!), men det på tide å tenke ut ditt neste trekk som artist for tiden som følger. 

Det har vi i N.A. jobbet iherdig med for at det vil bli lettere å få til. Og lettere for å ta de vanskelige valgene i dagens mylder av muligheter. Men der det også er fallgruver.

Spørsmål? Trenger hjelp? Opphavsrett? Kontrakter? Internasjonale kontakter? Agents? Managements? Gjør-det -selv? Rusproblemer? Streaming-forvirret? Mastereier? Promotion? Playlist-sugen?

Bare kontakt oss på nevnte informasjon her på denne siden - hele døgnet. Vi hviler aldri!

Invester i din karriere. Bli medlem av Norsk Artistforbund.
 
For de som har sittet på gjerdet:
Image item
 
Image item
Abbey Road Studios  
Foto: Pixabay
Denne (rett-) saken er viktig ift. ‘nåtidens dagsorden’ for norske rettighetshavere.
Først noen spørsmål: var det nok penger inntjent for at denne rettssaken skulle/skal lønne seg? Ift. ‘prinsipp’, har man sjekket gjeldene statutter fra tidligere internasjonale avgjørelser i lignende situasjoner, også med større prosjekter, der store penger stod på spill?
‘Produsent’-ordet forvirrer uanset, med både å dekke master-rettigheter og musikkprodusent. Kanskje det bør byttes ut.
NA er jo først og fremst en utøver-organisasjon, og tar så langt ikke stilling i disse rettigehtsspørsmålene. Men man burde muligens i fremtiden (bla./feks. ) benytte seg av rettighets-appen Session, som Sisac-president og ABBA-founder Bjørn Ulveaus har initiert og delvis selv har finansiert. Nettop han er opptatt av, og ønsker å løse slike tilfeller.
 
Image item
Foto: Pixabay
 
For de som har sittet på gjerdet:
Image item
 
 
Norsk Artistforbund ønsker alle sine medlemmer og venner en 
God & kreativ Høytid og et spennende og suksessfult Nytt år!
Foto: PHPx
 
 
 
Facebook
Instagram
Twitter
 
Image item