Welkom bij de nieuwsbrief ‘nieuwe stijl’ van Yoga Puur Breda!
 
Lieve Yogi,

Hoe kun jij landen in dit moment, in jeZelf, terwijl het seizoen van de zomer haar piek beleefd?

We nodigen je graag uit dit samen met ons te ontdekken…

 
 
 

Welkom bij het online magazine van juni!

In deze editie kondigen we met heel veel liefde en enthousiasme onze allernieuwste ‘Yoga Nidra challenge’ aan - getiteld ‘Je bent al hier’. Hiermee hopen we je tijdens de zomer 8 dagen lang mee te nemen in de verzachtende wereld van Yoga Nidra, waarmee je in de hoge van de zomer terug mag komen bij je (innerlijke) zelf. Sanne heeft er een (video)podcast over gemaakt waarin ze je alles verteld; je vindt alle informatie hieronder! 

Ook nemen we je natuurlijk in dit magazine ook weer mee in de energie van dit moment met het ‘energierapport', delen we de laatste special in de Yogaschool met je vóór de zomerstop (en er staan ook twee hele fijne retreats gepland voor het herfst & winter seizoen!) én hebben we voor cursisten met een maandabonnement een hele fijne extra op Momoyoga.
 
Kortom: schenk een kop kruidenthee in, ga er lekker voor zitten en dompel je onder in de wereld en het fijne aanbod van Yoga (Puur). 
Fijn dat je er weer bent!
 
& zorg dat je niks mist: de meeste (mobiele) browsers tonen maar een klein deel van ons online magazine. Wanneer je lekker aan het lezen bent, staat er vanzelf een melding ‘toon het gehele bericht’ of iets waar daar op lijkt. Op die manier krijg je het hele online magazine te zien. 
 
P.S. Vind je het leuk dit online magazine te delen met vrienden of familie, dan kunnen zij zich ook inschrijven via deze link.
 
De Yogaschool houdt zomervakantie en is gesloten op:
🌞 15 juli-11 augustus 🌞
 

Dit delen we graag met je
Image item
"Ik zal je niet redden, want je bent niet machteloos. 
Ik zal je niet repareren, want je bent niet gebroken. 
Ik zal je niet genezen, want ik zie jou in je heelheid.
Ik zal met je meelopen, door de duisternis, 
terwijl je je licht herinnert."
Je bent
al hier.
Yoga Nidra Challenge
14 t/m 21 juli | online & gratis
‘Je bent al hier’ is de allernieuwste, 8-daagse Yoga Nidra challenge, van het team van Yoga Puur Breda, voor jou. Van 14 t/m 21 juli (of wanneer het daarna voor jou uitkomt!), geheel gratis & online. 

Met 8 traumabewuste, korte Yoga Nidra's én een journal werkboek hopen we dat je in deze zomertijd - vaak stiekem wel een drukke periode, met een voelbare hoge energie - een momentje voor jezelf kan pakken om terug bij jezelf te komen.

Al eerder in Yoga Puur de Podcast sprak ik over de polyvagaal theorie en het zenuwstelsel, en het effect van chronische stress en constante overprikkeling op je lichaam en geest. Het team van Yoga Puur gelooft sterk in de kracht en steun van Yoga Nidra om te verzachten, ontspannen en terug te komen bij jeZelf. Vanuit die gedachte hebben wij de Yoga Nidra challenge gecreëerd. Ook is deze mede geïnspireerd door verscheidene opleidingen die wij als Yogadocenten de afgelopen tijd hebben mogen ervaren, waarin de focus veelal lag op trauma bewust en inclusieve Yoga. Dit betekent in het kort: Yoga niet alleen functioneel maken (voor every body - ieder lichaam), maar ook toegankelijk op mentaal en emotioneel vlak. Want ook op die laag zijn we allemaal uniek, en dragen we allemaal zo ons eigen rugzakje met ons mee. Trauma bewuste Yoga heeft als doel om met toegankelijke en inclusieve taal en aanwijzingen, jou te laten zakken in jezelf op een manier die veilig aanvoelt. Alle Yoga Nidra's van deze challenge zullen dit met zich mee dragen. 

Deze Yoga Nidra challenge daagt jou uit om in de piek van het jaar - het zomerseizoen - te verzachten en terug te komen bij jeZelf. Wellicht helpt het je te ontspannen, of om te vertragen, of herinnert het je dat je al heel bent, dat je genoeg bent, en dat je er mag zijn - precies zoals je nu bent. 

Meedoen is geheel gratis - en online! Neem jezelf mee en committeer aan deze 8 dagen op jouw manier. Dat is alles wat je nodig hebt. Want je bent al heel, en je bent al hier. Dat deze challenge als een fijne herinnering mag voelen! We kijken er naar uit ‘m met je te delen. 

In de podcast aflevering van deze maand introduceer ik onze Yoga Nidra challenge, ga ik dieper in op onze inspiratiebronnen en het thema ‘Je bent al hier’, en geef ik je praktische tips voor hoe je mee kunt doen. Je kunt 'm hieronder beluisteren of - met video! - bekijken op Youtube: 
Image item
En voel je na het kijken van bovenstaande aankondiging….
Ik wil meedoen met de Yoga Nidra challenge! Wat moet ik doen?
Dan nodigen we je uit om twee dingen te doen:
- Abonneer je je op ons online magazine, als je dat nog niet bent (als je deze mail automatisch in je inbox hebt gekregen, dan ben je al geabonneerd en kun je deze stap overslaan!).
- Zorg je dat je Yoga Puur de Podcast volgt op jouw gekozen platform (bijvoorbeeld Spotify, Apple Podcasts of Youtube, zie de links hiervoor hieronder) 

Dat is het! Wanneer je je hebt aangemeld, ontvang je vóór aanvang van de challenge vanzelf in je inbox alle informatie die je nodig hebt, inclusief het journal werkboek.

De aankondiging staat ook als audio-podcast op jouw favoriete podcast platform:
Luister naar de elfde aflevering van de Yoga Puur podcast! 🎙️
Image item
Yes! We vinden het enorm leuk om alweer de elfde aflevering van de Yoga Puur podcast met je te delen, waarin de Yoga Nidra challenge wordt aangekondigd.
Luister 'm via Apple Podcasts, Spotify of Youtube! 

We hopen met deze podcast - en de challenge - je nog meer verdieping en inspiratie te kunnen geven: iets waar in jouw wekelijkse Yogales niet altijd de extra tijd voor is.
 
⭐ ⭐
Vergeet ook niet een review achter te laten in jouw podcast app - vinden we super leuk om te lezen & dat zorgt ervoor dat meer mensen de podcast kunnen vinden! 
⭐ ⭐  

Laat je ons weten wat je van deze aflevering vindt? Laat een review achter, tag ons op Instagram of stuur ons een mailtje - vinden we leuk! 
Lieve groet, 
Sanne

Beweeg mee met de energie van de Maan & het seizoen
 
De Yang energie is op zijn hoogst - geldt dat ook voor jouw binnenwereld?
 
De zonnewende van 21 juni bracht alweer de langste dag van dit jaar met zich mee, evenals de volle maan van deze maand, ook wel Strawberry Moon (Aardbei) of Honing Maan genoemd. 

En ja,  het oogst seizoen is voor sommige fruitsoorten en andere etenswaren op zijn piek, net zoals we zelf wellicht een piek ervaren in energie, plannen en de welbekende ‘doen’ energie. Waartoe kan de energie ná de zonnewende ons inspireren?

Laten we voorop stellen dat de meeste van ons - zeker na de afgelopen maanden - absoluut zitten te wachten op iets meer zon en daglicht in het algemeen. Deze tijd ervaar je wellicht een bepaalde spontaniteit, je spieren kunnen wat meer ontspannen in de warmte en je hoeft niet meer van het een naar het ander te racen door de kou of regen. Je kunt je tijd wat meer nemen. Nou doen we dat in onze maatschappij, zeker in dit seizoen, maar weinig. We voelen wellicht stress om het werk vóórdat we op vakantie gaan, of omdat we in een afrondende periode zitten. Dat wordt vaak versterkt door het aanwezige daglicht: de Yang energie - en de volle maan - vertelt ons dat we nog wel even door kunnen gaan. 

Soms is dat ook zo, en is dit seizoen juist de boost in energie die je nodig hebt om dingen af te krijgen en wellicht zelfs stappen te zetten om je dromen werkelijkheid te maken. Maar soms is het laatste wat we nodig hebben meer van onszelf verlangen. Soms mogen we, juist nu, vertragen. De zon voelen op ons gezicht, de wandeling in een pauze net iets langer maken, of wat langer natafelen in het laatste avondzonnetje. Die afwas komt straks wel.
 
Weet ook dat wat we nodig hebben niet altijd in lijn staat met wat echt goed voelt, althans niet meteen.
 
Het kan knap onwennig aanvoelen om te vertragen in het Yang seizoen, ook al is dat wellicht wel wat je lichaam en/of geest nodig heeft. Dat maakt het soms ook lastig om überhaupt te definiëren waar je behoefte aan hebt. Als je dit herkent, dan is de Yoga Nidra challenge wellicht een mooie uitnodiging om op een begeleide en zachte manier te vertragen, waarmee je meer jezelf en jouw behoeftes mag gaan invoelen. 

Sowieso: jezelf een moment gunnen om even te ‘zijn’ met jezelf, even te zitten zonder afleiding van telefoon of een ander, en je gedachtes de vrije loop te laten gaan, geeft je vaak meer inzichten dan je denkt.
 
 Er huist zoveel wijsheid in jou, waaronder wat jij nodig hebt in dit seizoen; welk tempo jij mag invoelen om jezelf tegemoet te komen. Je komt er alleen maar achter, door te luisteren. 
 

Op de agenda
 
 
 
‘Winteren’ Retreat met Yin Yoga, Restorative Yoga
en Yoga Nidra
3 -6 januari 2025

Yogabee Farmhouse, Domburg
BINNENKORT MEER INFO
 

Only for Members
Een rubriek waarin we je updates geven over alles in en rondom de Yogaschool.

Lieve jij,
Graag wil ik bij deze
iets met je`
delen. 
 
 Ik geef met ontzettend veel liefde mijn Yoga lessen. Sinds dat ik begonnen met doceren is mijn enthousiasme en interesse voor Yoga alleen maar gaan groeien en ik durf te voorspellen dat dit een levenslange passie zal zijn. Echter voel ik al een tijdje dat ik behoefte heb aan meer stabiliteit. 

Yoga docente zijn mijn droom ‘baan’ en tegelijkertijd vraagt het best veel van mijn energie. Daarom heb ik besloten mijn gevoel te volgen en te kiezen voor een nieuwe, vaste baan om te combineren met het les geven. Zo hoop ik wat meer ruimte en rust te creëren in mijn leven en mijn hoofd.
 
Dit betekent dat ik zal stoppen met het les geven op de vrijdagochtend. En ja, dit was een moeilijke beslissing want deze lessen gaan mij echt aan mijn hart, net als de cursisten die ik al een tijdje heb mogen begeleiden. Maar ik vind het belangrijk om naar mijn gevoel te blijven luisteren, iets wat ik ook regelmatig meegeef in de les.
 
Ik wil iedereen bedanken die samen met mij voor zo'n ontzettend fijne, veilige en gemoedelijke sfeer heeft gezorgd op de vrijdagen. Ik heb ervan genoten om aan jullie les te mogen geven. En ik maak nog steeds met enorm veel trots en dankbaarheid deel uit van het Yoga Puur Team op andere lesmomenten. Je bent áltijd welkom.
Liefs, Kiki

Online lessen op Momoyoga
Een nieuw onderdeel van het maandabonnement bij Yoga Puur Breda is automatische toegang tot online lessen op Momoyoga, met liefde verzorgd door het vertrouwde team van Yoga Puur. 

Wat kun je verwachten? Practices onder de 45 minuten, die je thuis kunt beoefenen, waneer het jou uitkomt. (tijdens de zomerstop en/of vakantie wellicht!). Van Gentle Yoga tot meditaties en Nidra's, we voegen elke maand minstens één nieuwe les toe. Deze lessen zijn vooraf opgenomen - je kiest dus zelf jouw ideale Yogamoment uit. Fijn!

Heb je een maandabonnement bij Yoga Puur? Dan heb je automatisch toegang via jouw Momoyoga account. Kijk onder de knop ‘video’s' voor het aanbod. 

Binnenkort bieden wij ook een apart ‘online abonnement’ aan waarmee je, ook als je geen maandabonnement voor de fysieke Yogaschool hebt, wel de online lessen kunt volgen.
Image item

Laat een review achter!
⭐⭐⭐⭐⭐

Het delen van jouw ervaring bij Yoga Puur Breda helpt iemand anders om de stap te zetten een (proef)les in te boeken. Daarom zijn reviews voor ons van onschatbare waarde. Dit kun je doen via Google of via het formulier hieronder, waarbij je toestemming geeft dat we dit op de website mogen plaatsen en in onze socials kunnen delen (kan anoniem!). 

Help jij ons door een review achter te laten? Het is zo simpel als het beantwoorden van een paar vragen, en je maakt ons er enorm blij mee. Alvast heel erg bedankt!

⭐⭐⭐⭐⭐

Lesrooster
Image item
 

Is er iets in deze editie van ons online magazine wat je heeft geïnspireerd en/of geprikkeld? Laat het ons zeker weten! 

Tot volgende maand voor meer inspiratie, gronding en inzichten - en een hele fijne maan(d) gewenst!

Liefs, 
Janna, Kiki, Leneth & Sanne
Yoga Puur Breda

P.S…..
volg je ons al op Instagram?
Image item
 

 
Instagram
Facebook
Youtube
Pinterest
Bastionstraat 13
Breda, 4817 LD, Nederland